27/07/2023 27/07/2023 Την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματική επίσκεψη ενοριτών της Αγίας Σοφίας Ψυχικού συνοδευόμενοι από τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου. Η ατμόσφαιρα της επισκέψεως ήταν κατανυκτική με τον π. Γεώργιο να συλλειτουργεί με τον προϊστάμενο του Αγίου Κωνσταντίνου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο. Μετά το πέρας της Θείας...
27 Ιουλίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2023 - 13:42

Προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.N των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο

Διαδώστε:
Προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.N των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο

Την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματική επίσκεψη ενοριτών της Αγίας Σοφίας Ψυχικού συνοδευόμενοι από τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου.

Η ατμόσφαιρα της επισκέψεως ήταν κατανυκτική με τον π. Γεώργιο να συλλειτουργεί με τον προϊστάμενο του Αγίου Κωνσταντίνου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Στέφανος στην προσφώνησή του καλωσόρισε τους προσκυνητές στους οποίους μετέφερε την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β , του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβασβιώτατου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικόδημου καθώς και το από καρδιάς καλωσόρισμα της Ελληνικής Κοινότης Καΐρου.

Ο π. Στέφανος στην συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ναού από την ίδρυσή του μέχρι τις μέρες μας. Αναφέρθηκε επίσης και στα πρόσφατα θυρανοίξια του Ναού και στην εκ βάθρων ανακαίνισή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα των επισκεπτών στον χώρο του Προσκοπείου το οποίο είχε επιμεληθεί η Εφορεία Ναών.

Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρων των συμπατριωτών μας για την πορεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού για τα μέρη που έζησε και άκμασε, αλλά και για την σημερινή του εικόνα στις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων