15/09/2020 15/09/2020 Στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας τιμήθηκε η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Από νωρίς το πρωί δεκάδες ιθαγενείς αδελφοί μας προσήλθαν για τη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:34

Προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό στη Τανζανία

Διαδώστε:
Προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό στη Τανζανία

Στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας τιμήθηκε η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Από νωρίς το πρωί δεκάδες ιθαγενείς αδελφοί μας προσήλθαν για τη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ελληνομαθούς Διακόνου Αναστασίου Kiyonga, και την εις Διάκονο χειροτονία του π. Στεφάνου, ενός ευλαβούς οικογενειάρχη από το χωριό Mangalali της Ιρίνγκα.


Επίσης, γεγονός μεγάλης χαράς για την Επισκοπή Αρούσας αποτελεί η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Μάρκου Kalinga, από το χωριό Κιπέρα της Ιρίνγκα, ο οποίος κλήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να διακονήσει στην έδρα του Πατριαρχείου. Ο π. Μάρκος είναι πνευματικό ανάστημα του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθονίκου, καθώς κατά τη διακονία του στην Τανζανία ως Ιερομόναχος βάπτισε τον μικρό Μάρκο στο χωριό Κιπέρα. Μάλιστα σε συνέντευξή του ο ίδιος ο π. Μάρκος ομολογεί πως η αγάπη και το παράδειγμα του π. Αγαθονίκου τον τράβηξε στην Ορθοδοξία και του ενέπνευσε την αγάπη για τον Χριστό!


Ευχόμαστε στον π. Αναστάσιο και στους Διακόνους Στέφανο και Μάρκο καλή διακονία και στον Θεοφιλέστατο κ. Αγαθόνικο έτη πολλά και ευλογημένα, με πλούσια τη χάρη του Θεού στον δύσκολο αγώνα της διάδοσης του Ευαγγελίου του Χριστού για τη σωτηρία των ψυχών των αδελφών μας στην Τανζανία!

Πηγή: ierapostolikistegi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων