30/03/2024 30/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τις πρώτες ιεραποστολικές περιοδείες του στις Ορθόδοξες Κοινότητες των πόλεων Larteh και Tema στη Γκάνα. H κωμόπολη Larteh βρίσκεται ανατολικά, σε απόσταση 56 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Accra. Εκεί επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου, που εφημερεύει...
30 Μαρτίου, 2024 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2024 - 17:18

Πρώτες ιεραποστολικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Άκκρας Δανιήλ

Διαδώστε:
Πρώτες ιεραποστολικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Άκκρας Δανιήλ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τις πρώτες ιεραποστολικές περιοδείες του στις Ορθόδοξες Κοινότητες των πόλεων Larteh και Tema στη Γκάνα.

H κωμόπολη Larteh βρίσκεται ανατολικά, σε απόσταση 56 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Accra.
Εκεί επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου, που εφημερεύει ο π. Βασίλειος Labi.

Όπισθεν του Ναού, τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προεφημερίου π. Γρηγορίου.

Στην συνέχεια, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Larteh και την Ορθόδοξη Τεχνική Σχολή του «Αγίου Πέτρου», προκειμένου να εποπτεύσει την περιοχή, τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και να διαπιστώσει τις ανάγκες της.

Στην συνέχεια ταξίδεψε 41 χλμ με κατεύθυνση την παραθαλάσσια επί του Ατλαντικού Ωκεανού πόλη Tema, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, που εφημερεύει ο π. Ειρηναίος.

Εκεί είχε την χαρά να γίνει δεκτός από πιστούς ορθοδόξους της περιοχής και να επισκεφτεί το δημοτικό σχολείο “Άγιος Νικόλαος” το οποίο διατηρεί το ομώνυμο Ίδρυμα του «Ομίλου Τσάκος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων