13/10/2019 13/10/2019 Αυτές τις ημέρες, μετά από πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος. Την Κυριακή 13η Οκτωβρίου, οι Ιεράρχες συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αντίς Αμπέμπα. Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Σίλβεστρο στην Αιθιοπική...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 22:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2019 - 22:57

Πρώτη επίσκεψη Αφρικανού Επισκόπου στην Αντίς Αμπέμπα

Διαδώστε:
Πρώτη επίσκεψη Αφρικανού Επισκόπου στην Αντίς Αμπέμπα

Αυτές τις ημέρες, μετά από πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος.

Την Κυριακή 13η Οκτωβρίου, οι Ιεράρχες συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αντίς Αμπέμπα.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Σίλβεστρο στην Αιθιοπική πρωτεύουσα, εκφράζοντας τη χαρά της εν Αιθιοπία Τοπικής Εκκλησίας για την έλευσή του, η οποία ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη επίσκεψη Αφρικανού Επισκόπου στην Αδδίς Αμπάμπα.

Επίσης, ο Μητροπολίτης μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β προς τους πιστούς.

Ο Θεοφ. εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του ανάμεσα στους εν Αιθιοπία Ορθοδόξους, ευχαρίστησε τον Σεβασμ. κ. Δανιήλ για την πρόσκληση και ομίλησε για την “σπορά του Ευαγγελλίου” της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ουγκάντα.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο σταυρό ευλογίας, για να αγιάζει τους Ορθοδόξους πιστούς της Επαρχίας του. Παρόντες η Επιτετραμμένη της Ελλάδος κ. Βασιλική Σκαλιστήρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων