28/03/2024 28/03/2024 Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας που διακονούν στην Γκάνα, συμμετείχαν στην πρώτη Ιερατική Σύναξη υπό τον νέο τους Μητροπολίτη κ. Δανιήλ την Πέμπτη 28η Μαρτίου 2024. Μετά την ακολουθία του μικρού Αγιασμού που τελέστηκε εντός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού, επακολούθησε η ανάγνωση επιστολής της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και...
28 Μαρτίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024 - 19:25

Πρώτη Ιερατική Σύναξη στη Ι.Μ. Άκκρας υπό τον νέο Μητροπολίτη Δανιήλ

Διαδώστε:
Πρώτη Ιερατική Σύναξη στη Ι.Μ. Άκκρας υπό τον νέο Μητροπολίτη Δανιήλ

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας που διακονούν στην Γκάνα, συμμετείχαν στην πρώτη Ιερατική Σύναξη υπό τον νέο τους Μητροπολίτη κ. Δανιήλ την Πέμπτη 28η Μαρτίου 2024.

Μετά την ακολουθία του μικρού Αγιασμού που τελέστηκε εντός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού, επακολούθησε η ανάγνωση επιστολής της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Joseph Kwame Labi, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου απηύθυνε χαιρετισμό προς τον νέο Μητροπολίτη και παρουσίασε ονομαστικά όλους τους ιερείς και τις Εκκλησιαστικές Κοινότητες που διακονούν.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, εκφράζοντας Δοξολογία προς τον Άγιο Τριαδικό θεό και ευγνωμοσύνη προς τον Προκαθήμενο και την Σεπτή Ιεραρχία για την εκλογή του. Στην ομιλία του ανέπτυξε τους κατευθυντήριους άξονες της ποιμαντικής δράσεως. Αναφέρθηκε πρώτα στην έως σήμερα ιερατική και αρχιερατική του διακονία, στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες της Αφρικής κατά την τελευταία δεκαετία, τονίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα των Ενοριών και Κοινοτήτων, τις ανάγκες των ιερέων και τα ποικίλα καθημερινά προβλήματα.

Διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα γι’ αυτόν έχουν οι ιερείς και οι οικογένειές τους. Τόνισε την επιθυμία του να τους γνωρίσει προσωπικά έναν προς έναν μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, να συμμετάσχει στις χαρές και στις λύπες τους. «Το Επισκοπείο δεν είναι διοικητήριο, αλλά το πατρικό σας σπίτι. Είστε οι πολύτιμοι συνεργάτες μου στον Αμπελώνα της Εκκλησίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραλλήλισε τις σχέσεις Επισκόπου και Ιερέων με την λειτουργία της οικογένειας. Οι οικογενειακές σχέσεις επιβάλλουν τον καθορισμό ορίων και τον αντίστοιχο σεβασμό και υπακοή, χωρίς κατάργηση της ελευθερίας των προσώπων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ συνέστησε στους ιερείς ν’ αγαπούν την προσευχή, να μελετούν τον Λόγο του Θεού και πνευματικά βιβλία και υποσχέθηκε την επιμόρφωση όλων των κληρικών με ανάλογες Συνάξεις.

Υπογράμμισε την πλήρη υπακοή του προς το Καταστατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, τους Ιερούς Κανόνες και την θέσμια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τα οποία θα προσπαθήσει να εφαρμοστούν κατά γράμμα, για την άρτια λειτουργία της τοπικής Εκκλησίας.

Καθόρισε ως δεύτερο άξονα της ποιμαντικής διακονίας την λατρευτική ζωή: την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, την άρτια τέλεση των Ιερών Μυστηρίων και της Θείας Λειτουργίας σε όλη την επικράτεια της χώρας. Επαίνεσε το έργο όλων των προκατόχων του Αρχιερέων, αλλά και όλων των ιερέων που υπηρέτησαν στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρας.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιώτατου επακολούθησε διάλογος μεταξύ των κληρικών και ορίσθηκε η επόμενη Σύναξη να πραγματοποιηθεί μετά το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων