10/08/2022 11/08/2022 Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, που πανηυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή στην Μπουκόμπα, χειροτονήθηκε ο αδελφός της Μονής ιεροδιάκονος Χρυσόστομος σε πρεσβύτερο από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο. Ο διάκονος Χρυσόστομος, πρώτος μοναχός της Μονής, μετά...
10 Αυγούστου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 3:50

Πρώτη χειροτονία πρεσβυτέρου στην Μπουκόμπα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Πρώτη χειροτονία πρεσβυτέρου στην Μπουκόμπα της Τανζανίας

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, που πανηυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή στην Μπουκόμπα, χειροτονήθηκε ο αδελφός της Μονής ιεροδιάκονος Χρυσόστομος σε πρεσβύτερο από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο.

Ο διάκονος Χρυσόστομος, πρώτος μοναχός της Μονής, μετά από 15χρονη άσκηση και υπομονή στις 2 Απριλίου έλαβε τη Ρασοφορία του και την ονοματοδοσία του σε Χρυσόστομο κατά την επιθυμία του.

Στις 15 Απριλίου τελέσθηκε η κουρά του σε μοναχό και στιος 1 Μαΐου χειροτονήθηκε διάκονος.

Στη διπλή γιορτή της Μονής έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μπουκόμπας και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων π. Σπυρίδων Kaizilege, ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Μπουκόμπας π. Λουκάς Bahati και ο διάκονος Ντάτιος Posian.

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον ημιτελή Ναό, που καλυπτόταν με τέντες από τις γειτονικές Ενορίες Μπούζι, Κισάντζε, Κυαμαράγκε και την Καάγκυα, τις οποίες θα εξυπηρετεί ιερατικά ο ιερομόναχος Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι η βάση του ιερομόναχου Χρυσοστόμου θα είναι το μοναστήρι, όπου θα ασκείται και θα τελεί τις καθημερινές ακολουθίες, τις δε Κυριακές θα ιερουργεί στις τέσσερεις αυτές Ενορίες.

Ο Επίσκοπος ευχήθηκε να έχει πρόοδο το μοναστήρι με την προσέλευση νέων μοναχών και δήλωσε την απόφαση της Επισκοπής να γίνει το μοναστήρι αυτό Φάρος Ορθοδοξίας, που θα φωτίζει τα εκατομμύρια των κατοικούντων στις όχθες της Βικτώριας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων