07/06/2023 07/06/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου είναι πρωτοπόρα στην Ιεραποστολή στην Επισκοπής Μπουκόμπας, που με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μητροπολίτου της κ. Θεοκλήτου έχει αυξημένη την ιεραποστολική συνείδηση μεταξύ των ευγενικών κληρικών της και των πιστών χριστιανών της. “Την ημέρα που γιορτάζαμε την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μας ήλθε το κοντέινερ γεμάτο από...
07 Ιουνίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 13:03

Πρωτοπόρα η Μητρόπολη Ιερισσού στην Ιεραποστολή στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Πρωτοπόρα η Μητρόπολη Ιερισσού στην Ιεραποστολή στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου είναι πρωτοπόρα στην Ιεραποστολή στην Επισκοπής Μπουκόμπας, που με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μητροπολίτου της κ. Θεοκλήτου έχει αυξημένη την ιεραποστολική συνείδηση μεταξύ των ευγενικών κληρικών της και των πιστών χριστιανών της.

“Την ημέρα που γιορτάζαμε την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μας ήλθε το κοντέινερ γεμάτο από την αγάπη Μητροπόλεων, Συλλόγων, ατόμων και ιδιαίτερα της Μητροπόλεως Ιερισσού”, αναφέρει η Ιερά Επισκοπή.

Είναι εύλογο αυτό αφού ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος προέρχεται από την Μητρόπολη Ιερισσου την οποία υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγγελλος επί 38 χρόνια.

“Μας έκανε εντύπωση, ότι φρόντισε προσωπικα ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος έδωσε οδηγίες στους ιερείς του για την καλλίτερη συλλογή των εκκλησιαστικών πραγμάτων και την αποστολή τους. Η προσφορά βέβαια είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού με τις ευλογίες του φιλότιμου Μητροπολίτη, το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά της Αρναίας οργανώνει την βοήθεια στα μετόπισθεν, αλλά και αποστέλλει άδελφές στο ιεραπο στολικό μέρωπο στην Μπουκόμπα. Με τις ευχές του Μητροπολίτου επίσης στα όρια της Μητροπόλεως Ιερισσού δραστηριοποιείται η Ιεραποστολική Αδελφότητα ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ, που δίδει την δυνατότητα ιεραποστολικής βοήθειας από τους χριστιανούς”, δηλώνει ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος.

Ο ευγενικός Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος με πολλή αγάπη φιλοξενεί τον Επίσκοπο Μπουκόμπας στην Μητρόπολη λειτουργικώς και κηρυκτικώς, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα.

“Για όλα αυτά ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη από τον Επίσκοπο, τους κληρικούς και τους χριστιανούς της Μπουκόμπας για την βοή θεια και την αγάπη, στην πρωτοπόρα της Ιεραποστολικής βοήθειας, την φιλότιμη Μητρόπολη Ιερισσού”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων