24/10/2023 24/10/2023 Η τελετή της ρασοφορίας των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” Μπουκόμπας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.  Στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, χειροθέτησε τους Ιεροσπουδαστές και τους ενέδυσε με το ζωστικό, το οποίο θα φορούν καθ’ όλη...
24 Οκτωβρίου, 2023 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2023 - 10:11

Ρασοφορία ιεροσπουδαστών στην Ιερατική Σχολή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Ρασοφορία ιεροσπουδαστών στην Ιερατική Σχολή Μπουκόμπας

Η τελετή της ρασοφορίας των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” Μπουκόμπας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. 

Στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, χειροθέτησε τους Ιεροσπουδαστές και τους ενέδυσε με το ζωστικό, το οποίο θα φορούν καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους στη Σχολή.

Στον παραινετικό του λόγο ο Επίσκοπος τόνισε στους Ιεροσπουδαστές ότι “αυτό είναι ο πρώτος βαθμός της Ιερωσύνης. Είναι το πρωτο σκαλοπάτι, που ανεβαίνουν, αυτοί που δέχθηκαν το κάλεσμα του Χριστού και ήλθαν στην Ιερατική Σχολή για να προετοιμασθούν για το μεγάλο έργο της διακονίας του Θεού και του λαού του Θεού μέσα στην Εκκλησία”.

Τους ευχήθηκε, “καλή προετοιμασία, καλή πρόοδο και με καλό να αξιωθούν του υπουργήματος της Ιερωσύνης”.

Στη συνέχεια οι Ιεροσπουδαστές πορεύτηκαν στον τάφο του μακαριστου π. Σωσθένη, φωτι στη στης Τανζανίας, όπου τελέσθηκε τρισάγιο και πήραν την ευχή του στο ξεκίνημα τους αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων