09/11/2019 09/11/2019 “Σαν σήμερα, ο άγιος των ημερών μας, ο διωγμένος άγιος, αφήνει την τελευταία του πνοή, όπως τόσοι και τόσοι συνάνθρωποι μας, στο δωμάτιο ενός αθηναϊκού νοσοκομείου” γράφει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος.  “Σαν σήμερα, θα εόρταζε τα ονομαστήριά του, ο πρώτος Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης, κυρός Νεκτάριος, εις εκ...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 22:09

Του Αγίου Νεκταρίου εόρταζε εις εκ των επιβατών του μοιραίου Σινούκ

Διαδώστε:
Του Αγίου Νεκταρίου εόρταζε εις εκ των επιβατών του μοιραίου Σινούκ

“Σαν σήμερα, ο άγιος των ημερών μας, ο διωγμένος άγιος, αφήνει την τελευταία του πνοή, όπως τόσοι και τόσοι συνάνθρωποι μας, στο δωμάτιο ενός αθηναϊκού νοσοκομείου” γράφει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος.  “Σαν σήμερα, θα εόρταζε τα ονομαστήριά του, ο πρώτος Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης, κυρός Νεκτάριος, εις εκ των επιβατών του μοιραίου Σινούκ”.

“Και παραδόξως πως, τόσο ο θάνατος του Αγίου, όσο και του σεπτού προκατόχου μου έγινε αιτία ζωής. Ζωής δια του θαυματόβρυτου λειψάνου του πρώτου και συνάμα δια της αγίας ανάμνησης του δευτέρου από τον λαό που τόσο αγάπησε.

Είμαι σίγουρος, ότι σήμερα συλλειτούργησα και με τους δύο, εγώ στο επίγειο και αυτοί στο επουράνιο θυσιαστήριο.

Είμαι σίγουρος, πως αυτοί χαίρονται με την αέναη θέα του Προσώπου Του, όπως εμείς καιγόμαστε από την εγκαρτέρησή Του.

Είμαι σίγουρος, ότι σύντομα θα βρεθούμε και τότε θα ανταλλάξουμε ασπασμό αγάπης, μαζί με ένα ψίθυρο στο αυτί: “Τι προσφέραμε στον Αμπελώνα του Κυρίου μας;”.

Εύχεστε υπέρ του Ημών!”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων