12/08/2019 12/08/2019 Στην ολοκλήρωση της ποιμαντικής επίσκεψης σε απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής Τολιάρας αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος. Διαβάστε τα όσα αναφέρει: Ολοκληρώσαμε μια ακόμα ποιμαντική επίσκεψη στα απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής μας. Μια επίσκεψη δύσκολη, κάτω από τον καυτό ήλιο, συγκινητική, ως σαν να βρίσκεις αδάμαντα πνευματικότητας στη...
12 Αυγούστου, 2019 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2019 - 18:14

Σε απομακρυσμένα χωριά βρέθηκε ο Επισκ. Τολιάρας

Διαδώστε:
Σε απομακρυσμένα χωριά βρέθηκε ο Επισκ. Τολιάρας

Στην ολοκλήρωση της ποιμαντικής επίσκεψης σε απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής Τολιάρας αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Διαβάστε τα όσα αναφέρει:

Ολοκληρώσαμε μια ακόμα ποιμαντική επίσκεψη στα απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής μας. Μια επίσκεψη δύσκολη, κάτω από τον καυτό ήλιο, συγκινητική, ως σαν να βρίσκεις αδάμαντα πνευματικότητας στη λάσπη του κόσμου και αρχοντική ως αυτοκρατορική φιλοξενία σε αχυρένιο παλάτι.

Το σημαντικότερο όλων είναι οι κρουνοί πίστης που ρέουν από τα μάτια των ντόπιων. Κόμποι δακρύων μόλις αντικρίζουν ράσο, όσο ανάξιο και να είναι το περιεχόμενο του.

Συνεχείς σταυροί, αναζήτηση ευλογιάς, φιλήματα στα χέρια, μετάνοιες καλογερικές στη μέση της ερήμου και δώρα, δώρα από το υστέρημα τους, δώρα που για τους αδελφούς μας αυτούς θα εξασφάλιζαν τροφή για αρκετές μέρες. Όπως αυτός ο κόκορας, αυτό το πτηνό που ενδόμυχα όλοι το έχουμε συνδέσει με την προδοσία του Αθώου, οι άνθρωποι όμως αυτοί το καθαγιάζουν, ταυτίζοντας στην προσφορά του όλο τους το είναι ως πρόσφορο στο Χριστό, ως ένα ιδιόμορφο “τα Σα εκ των Σων”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων