19/02/2020 19/02/2020 Τη Μοζαμβίκη επισκέφθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος, η οποία είχε πληγεί από τον καταστροφικό τυφώνα πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, αναχώρησε από το Μπλαντάϊρ με προορισμό την Μπέϊρα της Μοζαμβίκης, όπου εκεί ευρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος, που...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 8:30

Σε Μοζαμβίκη και Μαλάουι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Σε Μοζαμβίκη και Μαλάουι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Τη Μοζαμβίκη επισκέφθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος, η οποία είχε πληγεί από τον καταστροφικό τυφώνα πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, αναχώρησε από το Μπλαντάϊρ με προορισμό την Μπέϊρα της Μοζαμβίκης, όπου εκεί ευρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος, που κτίστηκε από Έλληνες ομογενείς το 1886 και ο οποίος είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον κυκλώνα.


Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος και το παρακείμενο ελληνικό σχολείο ανακαινίσθηκε την περίοδο 2002-2003 επί ποιμαντορίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου ως Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων, ενώ όλες οι ζημιές από τον πρόσφατο κυκλώνα αποκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου με τη συμβολή της Αρχόντισσας των Εκκλησιών του Πατριαρχείου κ. Μαρίνας Τσιχλάκη.
Στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχου, στην οποία παρευρέθη ο Κυβερνήτης της Πόλεως.


Ο Μακαριώτατος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στις προ δέκα επτά χρόνων εμπειρίες Του στη Μπέϊρα, ως Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε, στους αγώνες του για την επαναλειτουργία του ιστορικού Ναού της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Ελληνικής Κοινότητας και στην αγωνία του για την προβολή της Ορθόδοξης πίστης στην Μοζαμβίκη.


Ακολούθως, μετά το πέρας του προσκυνήματός του, πραγματοποίησε επίσκεψη σε ορφανοτροφείο της πόλεως, όπου ο Πατριάρχης έδειξε την αγάπη του στα ορφανά παιδιά, δίδοντάς τους χαρά.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μονοήμερου ταξιδιού στην Μοζαμβίκη, ο Μακαριώτατος με την συνοδεία του αναχώρησαν αεροπορικώς για το Λιλόνγκουε, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μαλάουι.
Το ίδιο βράδυ ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε  τον Εξοχ. Πρέσβυ της Αιγύπτου στο Μαλάουι στην πρεσβευτική κατοικία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων