09/10/2019 09/10/2019 Παρουσία σύσσωμης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σάββα, για τη συμπλήρωση 15 ετών Πατριαρχείας του Πάπας και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’. «Tα μάτια μου είναι γεμάτα δάκρυα», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην ομιλία του. Ανασύροντας μνήμες από τον Οκτώβρη του 2004,...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 23:00

«Θεόδωρε πάρε το μπαστούνι σου, βάλε αγάπη μέσα σου»

Διαδώστε:
«Θεόδωρε πάρε το μπαστούνι σου, βάλε αγάπη μέσα σου»

Παρουσία σύσσωμης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σάββα, για τη συμπλήρωση 15 ετών Πατριαρχείας του Πάπας και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’.

«Tα μάτια μου είναι γεμάτα δάκρυα», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην ομιλία του. Ανασύροντας μνήμες από τον Οκτώβρη του 2004, όταν ανέλαβε το πηδάλιο της εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, μίλησε για τα συναισθήματα και τις πρώτες σκέψεις του, όταν ακούσθηκε σε ολόκληρο το ναό η λέξη «Άξιος». Περιέγραψε την εικόνα όταν ο γέροντας μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος είπε από την ωραία πύλη «έχουμε Πατριάρχη τον Θεόδωρο».

 

 

«Κοίταξα στον εσταυρωμένο και είπα Θεόδωρε, τώρα πια δεν είσαι ο Επίσκοπος, είσαι ο Πατέρας για όλους αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και αποκάλυψε τις σκέψεις του όταν βγήκε στην ωραία πύλη, «… σκέφθηκα Θεόδωρε πάρε το μπαστούνι σου βάλε αγάπη μέσα σου και προχώρα».

«…Σήμερα πανηγυρίζει η Αλεξάνδρεια, σήμερα πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, σήμερα πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Σήμερα εορτάζει, εδώ σε αυτόν τον ιστορικό ναό την καθεδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής η Μεγάλη και Αποστολική Οικογένεια του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Εδώ στα Αγία χώματα του Αγίου Σάββα που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια πανηγυρίζαμε με μεγάλη χαρά την άξια και δίκαιη εκλογή σας ως 115ος Ιάκωβος του Αγίου Μάρκου. Ήταν ένα ηλιόλουστο και ευλογημένο Σάββατο…», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καϊρου Νικόδημος, διαβάζοντας τον πανηγυρικό της ημέρας.

 

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων