07/09/2021 07/09/2021 Στο Άγιον Όρος βρέθηκε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.  Ο Θεοφιλέστατος πορεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας η οποία τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ιερά Μονή Φιλοθέου. Σε ανάρτησή στην σελίδα της Ιεραποστολής στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης έγραψε: “Απαντά καλά λίαν τα έγραψε ο αλεξανδρινός. Όντως κι...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 20:04

Στη Μονή Φιλοθέου ο Επίσκοπος Τολιάρας Πρόδρομος

Διαδώστε:
Στη Μονή Φιλοθέου ο Επίσκοπος Τολιάρας Πρόδρομος

Στο Άγιον Όρος βρέθηκε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.  Ο Θεοφιλέστατος πορεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας η οποία τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ιερά Μονή Φιλοθέου.

Σε ανάρτησή στην σελίδα της Ιεραποστολής στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης έγραψε:

“Απαντά καλά λίαν τα έγραψε ο αλεξανδρινός. Όντως κι εμένα αυτή η αίσθηση με κατακλύζει. Ασήμια, άμβωνες, ξυλόγλυπτα, εικόνες και βαρύ θυμίαμα από αυτό που τυλίγει το θυσιαστήριο στην ομίχλη του Θαβώρ. Στολές βαριές, ως του αυτοκράτορα. Κι όλα με ένα στόχο. Με ένα μονάχα υψηλό σκοπό. Να παρομοιάσουμε με κτιστά μέσα το ουράνιο μεγαλείο που σε τίποτα δεν μοιάζει με τα καθ’ ημάς. Να δούμε ως βασιλέα τον αρχιερέα, ως πρότυπο του Βασιλέως της Δόξης. Να δούμε τους διάκους ως αγγελικές δυνάμεις απαστράπτουσες εντός της Δόξης. Να βιώσουμε την παραδείσια ανάπαυση δια της αισθητικής αναπαύσεως με μέσα μάλλον κραυγαλέα. Ανθρώπινο πολύ ανθρώπινο. Δόξα τω Θεώ, όμως, όταν ακουστεί το “δι’ ευχών”, όταν τα βαριά υφάσματα διπλωθούν, τότε προβάλει από μέσα, ίσως η πληρέστερη έκφραση του Χριστού, το Λαύριο φθαρμένο ράσο που ανοίγει πλώρη για το διακόνημα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων