02/07/2019 02/07/2019 Tην Κυριακή, 30η Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής σε προάστιο του Pointe-Noire. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων, επί των λόγων του οποίου θεμελιώνεται ακλόνητα η σύγχρονη ιεραποστολή. Αμέσως μετά το πέρας...
02 Ιουλίου, 2019 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2019 - 9:48

Στην Αγία Φωτεινή του Pointe -Noire

Διαδώστε:
Στην Αγία Φωτεινή του Pointe -Noire

Tην Κυριακή, 30η Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής σε προάστιο του Pointe-Noire. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων, επί των λόγων του οποίου θεμελιώνεται ακλόνητα η σύγχρονη ιεραποστολή.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, στα πλαίσια μίας πάγιας ποιμαντικής τακτικής του Μητροπολίτη, πραγματοποιήθηκε πολύωρη γενική σύναξη των πιστών με σκοπό την ενδυνάμωση της ενότητ&o micron;ς της Ενορίας, τον συντονισμό του εν γένει ενοριακού έργου, την άμεση επαφή και επικοινωνία Ποιμενάρχου και ποιμνίου ανά Ενοριακή Κοινότητα ώστε να αναπτύσσονται σχέσεις αλληλογνωριμίας, ε&m u;πιστοσύνης και αγάπης, την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης των πιστών τόσον επί ενοριακών όσων και επί γενικότερων θεμάτων αφορώντων στην ζωή της τοπικής Εκκλησίας, κυρίως όμως την διαρκή κατήχηση (évangélisati on) στην ορθή πίστη και την πνευματική προαγωγή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων