03/05/2023 06/05/2023 Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος κομίζοντας μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των Ελληνοαμερικανών ότι στηρίζουν με κάθε μέσο το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ταξίδεψε στην Αίγυπτο. Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη...
03 Μαΐου, 2023 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 12:07

Στην Αλεξάνδρεια ο Αμερικής Ελπιδοφόρος – Μήνυμα υποστήριξης στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Διαδώστε:
Στην Αλεξάνδρεια ο Αμερικής Ελπιδοφόρος –  Μήνυμα υποστήριξης στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος κομίζοντας μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των Ελληνοαμερικανών ότι στηρίζουν με κάθε μέσο το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ταξίδεψε στην Αίγυπτο.

  • Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη

Συνοδεύει τους Άρχοντες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έχουν ξεκινήσει προσκυνηματικό ταξίδι από την Αίγυπτο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος  Σινά.

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συλλειτουργήσει στις 7 Μαΐου με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρο στην Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Θεοβάδιστο Όρος Σινά για την Ακολουθία της Μεσοπεντηκοστής. Με την ευκαιρία θα ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό για τα 50 έτη Αρχιεπισκοπείας του.

«Το προσκύνημα στην Αίγυπτο αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την αποκόμιση πολλαπλών πνευματικών οφελειών, και για την ενδυνάμωση των δεσμών αγάπης με το παλαίφατο Αποστολικό και Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας», αναφέρουν πηγές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και επισημαίνουν ότι  το Οικουμενικό Πατριαρχείο  και η Επαρχία του, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποστηρίζουν το δοκιμαζόμενο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο κάνει πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο στους συνανθρώπους μας στην Αφρική και βάλλεται από τη δημιουργία Εξαρχίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σημειώνεται ότι το Τάγμα των Αρχόντων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής παρακολούθησε πριν από λίγες μέρες τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καϊρου κ. Νικοδήμου. Κατά τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος εξήρε την συνδρομή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Τάγματος των Αρχόντων για την πολυδιάστατη προσφορά τους προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την πολυσχιδή πρόοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Επίσης, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος καλωσόρισε τους προσκυνητές και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ενθύμια. Στην Ιερά Πατριαρχική Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου τους ξενάγησε ο καθηγούμενος Αρχιμ. Δαμασκηνός.

His Beatitude Pope & Patriarch of Alexandria and All Africa Theodoros II was Honored by the Cretans in NY at Terrace On The Park October 9th, 2022.
Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

Η πρώτη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2022 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του  στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ενημέρωσε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022  τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το έργο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην Αφρική. Ταυτόχρονα όμως έφερε στο προσκήνιο και την ξεχασμένη ήπειρο, η οποία δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Πατριάρχης είχε και συναντήσεις εργασίας με τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Στιβ Ντορουσέρι, αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας και τμηματάρχες για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Αφρική, θέτοντας όλα τα προβλήματα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επί τάπητος.

Θέματα που άπτονται θρησκευτικών ελευθεριών και προστασίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στο State Department με τον πρέσβη για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας Rashad Hussain. Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου συνόδευαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, και Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

His Beatitude Pope & Patriarch of Alexandria and All Africa Theodoros II was Honored with the Athenagoras Human Rights Award at The NY Hilton tonight October 8th, 2022.
Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

Η απονομή του βραβείου Αθηναγόρας

Η Απονομή του βραβείου «Αθηναγόρας 2022», λίγες μέρες νωρίτερα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στη Νέα Υόρκη, ήταν πρώτα από όλα η αναγνώριση και η δημοσιοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο του έργου που επιτελεί στην Αφρική, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’. Η φωνή της Αφρικής έφτασε στις ΗΠΑ και από εκεί μέσω των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ισχυρού ελληνοαμερικανικού think tank σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Οικουμενική υποστήριξη από τις ΗΠΑ στον Πατριάρχη Θεόδωρο – Ο απολογισμός της επίσκεψης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων