23/08/2019 23/08/2019 Στην Κύπρο έφθασε σήμερα 23η Αυγούστου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβε χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προκαθημένου της κατά Αλεξάνδρειαν Εκκλησίας με τον...
23 Αυγούστου, 2019 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 22:57

Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στην Κύπρο έφθασε σήμερα 23η Αυγούστου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβε χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προκαθημένου της κατά Αλεξάνδρειαν Εκκλησίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στην παρουσία και του Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, ο οποίος προεδρεύει της συνοδικής επιτροπής επί της νεότητος, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, των Επισκόπων Καρπασίας και Μεσαορίας και των λοιπών ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών.

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος θα προστεί του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά, επ’ ευκαιρία του Προγράμματος Νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος, στην Κύπρο, η κατασκήνωση των Ορθοδόξων νέων της Μέσης Ανατολής, ήτοι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τους νέους φιλοξενεί η Εκκλησία της Κύπρου στους κατασκηνωτικούς χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά από τις 22 -29 Αυγούστου 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων