15/08/2019 15/08/2019 Στον κατάμεστο από πιστούς ναό της Παναγίτσας Ηλιουπόλεως, τελέσθηκε χθες , παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου. Τον σεπτό ιεράρχη πλαισίωσαν ιερείς τους πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το δε Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης. Τους ύμνους έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας και ο...
15 Αυγούστου, 2019 - 8:20

Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως Καϊρου

Διαδώστε:
Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως Καϊρου

Στον κατάμεστο από πιστούς ναό της Παναγίτσας Ηλιουπόλεως, τελέσθηκε χθες , παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου.


Τον σεπτό ιεράρχη πλαισίωσαν ιερείς τους πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το δε Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης. Τους ύμνους έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας και ο Αραβόφωνος κ. Τόνυ Ατάλλα.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγινε αρτοκλασία και η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας γύρω από το ναό, υπό το παιάνισμα της μπάντας των Προσκόπων

Με πληροφορίες από την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων