19/10/2021 19/10/2021 Μετά το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνεχίζει την ποιμαντορική του περιοδεία στην Τανζανία, όπου τον υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 13:29

Στην Τανζανία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στην Τανζανία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Μετά το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνεχίζει την ποιμαντορική του περιοδεία στην Τανζανία, όπου τον υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Συγκεκριμένα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της Ουγκάντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος, κληρικοί, βουλευτές συνοδευόμενοι από συνοδεία ασφαλείας του κράτους και ο συνοδός του, Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος.

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πιστοί Χριστιανοί και ιδιαίτερα η νεολαία (με χορούς, τραγούδια και δώρα) στην Τανζανία προξένησε στον Μακαριώτατο μεγάλη χαρά.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που βλέπετε παρακάτω είναι από τη γιορτή υποδοχής στην ενορία Αγίου Φανουρίου Μουτουκούλας.

Οι χριστιανοί υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη με αλλαλαγμούς χαράς, κρατώντας σημαίες του Πατριαρχείου και φορώντα μπλουζάκια με το πρόσωπο του Πατριάρχη. Νωρίς το βράδυ, ο Μακαριώτατος έφθασε στη Μπουκόμπα, όπου στο Ξενοδοχείο τον περίμεναν και τον υποδέχθηκαν οι ιερείς, οι πρεσβυτέρες, οι μοναχές και οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής “Ευαγγελιστής Μάρκος”. Αμέσως ὁ Πατριάρχης, κάθισε με τους ιερείς και τις πρεσβυτέρες σε εορταστικό βραδινό τραπέζι.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ολοκλήρωσε χθες την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ουγκάντα με μια επίσκεψη στον πρόεδρο της χώρας.

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο Kaguta Yoweri K. Museveni στο State House Entebbe. Εκεί ο κ.κ. Θεόδωρος επαίνεσε τη φιλοξενία, που του έκανε η κυβέρνηση της Ουγκάντας από τη στιγμή που μπήκε στη χώρα ​​μέχρι και χθες και δήλωσε ότι εκτιμά, επίσης, την εγκάρδια σχέση που μοιράζεται η Εκκλησία με το κράτος.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την αγάπη του στην Ουγκάντα, ​​αναφερόμενος σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του και τον ευχαρίστησε επίσης για την ευλογία στη χώρα.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον πρόεδρο για την προσφορά ενός γνωστού του στη Ρωσία, που θα φέρει στην Ουγκάντα ​​20.000 εμβόλια Covid και αυτό θα γίνει μέσω της Πρεσβείας της Ουγκάντας στη Ρώμη και του Συμβουλίου της Ουγκάντας στην Αθήνα.

Εν τέλει, ο Πατριάρχης ευλόγησε τον πρόεδρο και του ευχήθηκε πολλά χρόνια καλής υγείας στην Ουγκάντα.

Ο Μακαριώτατος μετά την Τανζανία θα μεταβεί στη Νότια Αφρική και αλλού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων