22/06/2019 22/06/2019 Οι εργασίες της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων» πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η εναρκτήρια Τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο της γεωργιανής πρωτεύουσας. Εκτός των Προέδρων των Κοινοβουλίων Γεωργίας και Ρωσίας στις εργασίες συμμετείχαν Ορθόδοξοι Βουλευτές και...
22 Ιουνίου, 2019 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 13:56

Στις εργασίες της 26ης ΔΣΟ συμμετείχε ο Μητρ. Ζάμπιας

Διαδώστε:
Στις εργασίες της 26ης ΔΣΟ συμμετείχε ο Μητρ. Ζάμπιας

Οι εργασίες της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων» πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Η εναρκτήρια Τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο της γεωργιανής πρωτεύουσας. Εκτός των Προέδρων των Κοινοβουλίων Γεωργίας και Ρωσίας στις εργασίες συμμετείχαν Ορθόδοξοι Βουλευτές και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπίες μέλη της Δ.Σ.Ο. από 35 χώρες και IPU (Inter-Parliamentary Union). Από την Αφρικανική Ήπειρο συμμετείχαν η αντιπρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Haidara Aichata Cisse και ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, με την ιδιότητα του Συνδέσμου μεταξύ της ΔΣΟ και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

Αναγνώστηκαν μηνύματα των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Ρωσίας και Γεωργίας. Το χαιρετιστήριο Μήνυμα του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ανέγνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, περίπου 200 διαδηλωτές με επικεφαλής 10 εθνικιστές Γεωργιανούς βουλευτές, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της Ρωσικής αντιπροσωπείας, όχι μόνο από τη Συνέλευση αλλά και από τη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων