23/01/2023 23/01/2023 Την Κυριακή, 22 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος Ρώμης. Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον Μακαριώτατο προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, προς τον οποίο προσέφερε ιστορική απεικόνιση του προαναφερθέντος Αγίου. Ο Προκαθήμενος...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 11:34

ΡΩΜΗ: Στον Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
ΡΩΜΗ: Στον Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Την Κυριακή, 22 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος Ρώμης.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον Μακαριώτατο προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, προς τον οποίο προσέφερε ιστορική απεικόνιση του προαναφερθέντος Αγίου.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, στο πρόσωπο του οποίου εξέφρασε τόσο τα φιλάδελφα αισθήματα και την αγάπη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και τις συλλυπητήριες ευχές του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο επί τη προς Κύριον εκδημία της προσφιλεστάτης κατά σάρκαν αδελφής του.

Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε αρχιερατικό εγκόλπιο στον Σεβ.κ. Πολύκαρπο, καθώς και επιστηθίους σταυρούς στον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. κ. Συμεών Κάτσινα και στον εντεταλμένο εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας, Monsignor Andrea Palmieri.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Πιττσμβούργου κ. Σάββας και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, οι Πρέσβεις της Ελλάδος στη Ρώμη κ. Ελένη Σουρανή και στην Αγία Έδρα κ. Αικατερίνη Γεωργίου και η κ. Αικατερίνη Σοφιανού, Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου. Το μεσημέρι ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιταλίας κ.Πολύκαρπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της ΑΘΜ.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε περιήγηση του Μακαριωτάτου και των μελών της συνοδείας του στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου Ρώμης. Ακολούθως, στην παρακειμένη Καστρούπολη Ανάνι έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Μακαρ.Πατριάρχου Αλεξανδρείας από την Academia Bonifaciana, κατά την διάρκεια της οποίας του απενεμήθη βραβείο για την προάσπιση των πανανθρωπίνων ιδεωδών και την διάδοση της χριστιανικής πίστεως. Ακολούθησε επίσημο δείπνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων