13/02/2020 13/02/2020 Με πρώτο σταθμό το Κάιρο ξεκινά σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για θέματα αποδήμου ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση, στην Αίγυπτο. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου. Θα ξεναγηθεί στον ιστορικό ναό του Αγ. Νικολάου...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 9:11

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Κ. Βλάσης

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Κ. Βλάσης

Με πρώτο σταθμό το Κάιρο ξεκινά σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για θέματα αποδήμου ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση, στην Αίγυπτο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου. Θα ξεναγηθεί στον ιστορικό ναό του Αγ. Νικολάου που έχει πρόσφατα ανακαινισθεί και στην Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο.

Το απόγευμα ο κ. Βλάσης θα παραστεί μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των παροικιακών Σωματείων στο αμφιθέατρο της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Ο κ. Βλάσης θα συναντηθεί επίσης με την Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ναμπίλα Μάκραμ, αλλά και την Andy Elarabi την τυφλή Αιγύπτια αριστούχο της Ελληνικής Γλώσσας που έκανε τους Έλληνες του Καΐρου να δακρύσουν όταν έλαβε το πτυχίο Ελληνομάθειας από το ΕΠΚΚ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο ο κ. Βλάσης, θα επισκεφθει την Ιερά Μονή Aγ. Αικατερίνης στο όρος Σινά και την Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΚΑ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων