31/01/2023 31/01/2023 Επίσημη επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου. Τον Έλληνα διπλωμάτη υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος  εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, υπογραμμίζοντας τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 19:31

Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο

Διαδώστε:
Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο

Επίσημη επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Τον Έλληνα διπλωμάτη υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος  εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, υπογραμμίζοντας τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Ελληνική Πολιτεία, ως και προς τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, για την διαρκή συναντίληψη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και εθνικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο.

Αντιφωνώντας ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή και εκδήλωσε την αμείωτη στήριξη του προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Επακολούθησε κατ’ ιδίαν συζήτηση στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, καθώς και περιήγηση του κ. Παπαγεωργίου στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου, κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρειας κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων