02/02/2020 02/02/2020 Σημερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα της Ελληνικής Κοινότητας Κιτουε τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:55

Στο ρόλο των Ελληνικών Κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Μητρ. Ζάμπιας

Διαδώστε:
Στο ρόλο των Ελληνικών Κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Μητρ. Ζάμπιας

Σημερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα της Ελληνικής Κοινότητας Κιτουε τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τόνισε τα υψηλά νοήματα της Θεομητορικής αλλά και Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, που αποτελεί μία από τις εορτές του «Δωδεκαόρτου».

Μετά την απόλυση στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην σημασία και τον ρόλο της Κοινότητας για την διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και ευχαρίστησε το απερχόμενο ΔΣ για την άψογη συνεργασία που είχαν .

Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μαίρη Σαμαρά.

Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Διακογεωργίου.

Γραμματέας: Ζαφείρης Λούπος.

Ταμίας: Χρήστος Καραγιάννης.

Τακτικά Μελη: Καραφώκα Πόπη, Βογιατζή Γιώτα, Τσόλου Στρατούλα, Σαμαράς Παναγιώτης, Ραπτόπουλος Χρήστος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων