11/11/2019 11/11/2019 Για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας και να καταγράψει στα Δίπτυχά της τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, μίλησε στο ΡΙΚ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’. “Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες και την Ρωσική Εκκλησία, ότι μια Εκκλησία που...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 10:57

“Στο τέλος μόνοι μας θα λύσουμε το πρόβλημα με φόβο Θεού”

Διαδώστε:
“Στο τέλος μόνοι μας θα λύσουμε το πρόβλημα με φόβο Θεού”

Για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας και να καταγράψει στα Δίπτυχά της τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, μίλησε στο ΡΙΚ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

“Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες και την Ρωσική Εκκλησία, ότι μια Εκκλησία που θέλει την αυτοκεφαλία πρέπει να την λαμβάνει και μόνοι θα δουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά και με πολύ ταπείνωση θα δουν ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα”.

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας ότι θα διακόψει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο κ.κ. Θεόδωρος τόνισε πως: “δεν είναι μέτρο να κόβεις την κοινωνία προς τους άλλους Προκαθημένους και μάλιστα όταν αυτοί είναι Προκαθήμενοι Πρεσβυγενών Πατριαρχείων γιατί στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Κύπρου η πορεία όλη της Εκκλησίας και η πορεία των νεώτερων Εκκλησιών”.

“Το σχίσμα πιστεύω πως δεν θα γίνει. Πιστεύω με την δική μου παρέμβαση με πολύ προσευχή που ακολούθησα το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, θα ακολουθήσουν και άλλες Εκκλησίες και στο τέλος μόνοι μας θα καθίσουμε με φόβο Θεού και αγάπη για να λύσουμε το πρόβλημα” κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων