27/10/2020 27/10/2020 Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου 2020, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Καΐρου τίμησαν τη μνήμη του στον ομώνυμο Κοινοτικό ναό, που βρίσκεται στο Ζεϊτούν. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι και ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία....
27 Οκτωβρίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 11:21

Στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν 

Διαδώστε:
Στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν 

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου 2020, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Καΐρου τίμησαν τη μνήμη του στον ομώνυμο Κοινοτικό ναό, που βρίσκεται στο Ζεϊτούν.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι και ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ενώ παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Αραβόφωνης Κοινότητας.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος έδωσε τις ευχές του στο ποίμνιο και είπε μεταξύ άλλων: «Το μύρο που αναβλύζει από τον Άγιο Δημήτριο να μας προστατεύει να μας σκεπάζει και πάντοτε να ευωδιάζει τη ζωή μας».

Ευχαρίστησε επίσης, τον κόσμο που παραβρέθηκε στη Θεια Λειτουργία και τόνισε ότι είναι σημαντικό τουλάχιστον στις πανηγύρεις των ναών «οι πιστοί να είναι παρόντες και να παίρνουμε τις ευχές και τις ευλογίες των Αγίων».

Από την πλευρά του ο ηγούμενος της Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Αρχιμ. Δαμασκηνός, μίλησε στο αραβόφωνο ποίμνιο που είχε κατακλύσει το ναό, για το βίο του Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του ναού.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων