13/02/2021 13/02/2021 Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνορθόδοξης αραβόφωνης Κοινότητας του Ντάχερ στο Κάιρο τίμησε την Παρασκευή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στον περικαλλή ναό των Αρχαγγέλων Ντάχερ, στο κέντρο της καϊρινής πρωτεύουσας. Μέσα από το «πάντρεμα» της ελληνικής και της αραβικής βυζαντινής μελωδίας, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που πήραν...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 9:40

Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Ντάχερ ιερούργησε ο Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Ντάχερ ιερούργησε ο Πατρ. Αλεξανδρείας

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνορθόδοξης αραβόφωνης Κοινότητας του Ντάχερ στο Κάιρο τίμησε την Παρασκευή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στον περικαλλή ναό των Αρχαγγέλων Ντάχερ, στο κέντρο της καϊρινής πρωτεύουσας.

Μέσα από το «πάντρεμα» της ελληνικής και της αραβικής βυζαντινής μελωδίας, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που πήραν την ευλογία από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο οποίος με τη σειρά του τίμησε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εν λόγω κοινότητας.

Έτσι, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μνημόνευσε τον αείμνηστο Πρόεδρο της, Φαρίντ Χούρι, που «έφυγε» για πάντα περίπου πριν ένα χρόνο, τελώντας το ετήσιο μνημόσυνό του.

Παράλληλα, τίμησε με τον συμβολικό τρόπο τον πρώην Πρόεδρο κ. Ρομπέρ Χόσνι, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια από τη θέση αυτή, παραδίδοντας πλέον στις νεώτερες γενιές, και παραδίδοντάς του μάλιστα σε πλήθος χειροκροτημάτων ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος το προσωπικό του μπαστούνι.

Και τέλος, περικόσμησε με το μετάλλιο του Λέοντος του Αποστόλου Μάρκου τον νέο νυν Πρόεδρο του δραστήριου αυτού φορέα, κ. Σάλεμ Κασίς, ο οποίος είναι και ο ένας από τους τρεις Αντιπροέδρους των Αραβοφώνων Ελληνορθοδόξων όλης της Αιγύπτου, εκπροσωπώντας πάνω από 500 οικογένειες στην περιοχή Ντάχερ του Καΐρου.

Μάλιστα, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου για τους Αραβοφώνους Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικολάου και της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Μαρίας Ζήση και του Προέδρου όλων των Αραβοφώνων κ. Κλοντ Νακάς, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αποκάλυψε τις τιμητικές πλάκες δύο νέων χώρων της εν λόγω ενορίας, αφιερωμένων στον αείμνηστο Φαρίντ Χούρι και τον πρώην Πρόεδρο Ρομπέρ Χόσνι, με τους αραβόφωνους προσκόπους να παιανίζουν αλλά και να ψάλλουν τον αιγυπτιακό εθνικό ύμνο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

πηγή: Ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων