17/12/2020 18/12/2020 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε στο Γραφείο του με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄. Ο Υφυπουργός καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη εξέφρασε το σεβασμό και την χαρά τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικώς για την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου στο Υπουργείο Εξωτερικών...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2020 - 8:13

Στον Κ. Βλάση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στον Κ. Βλάση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε στο Γραφείο του με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Ο Υφυπουργός καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη εξέφρασε το σεβασμό και την χαρά τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικώς για την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου στο Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην Ομογένεια της Αιγύπτου όσο και στην αφρικανική ήπειρο. Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε επαινετικά στο πολυσχιδές έργο που επιτελείται από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πατριάρχη Θεοδώρου, σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει προς τον Μακαριώτατο τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την εκδημία των Μητροπολιτών Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου και Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, ιεραρχών, οι οποίοι κόσμησαν με το έργο και τη δράση τους την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τα φιλόφρονα λόγια του και ιδιαιτέρως για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Υπογράμμισε δε το πολύπλευρο έργο των προαναφερθέντων Αρχιερέων Πέτρου και Νήφωνος. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσφάτως ολοκληρωθείσα ποιμαντορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κένυα και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Ναϊρόμπι και τις Επισκοπές Κισούμου και Ελντορέτ, στις οποίες έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις κατά τόπους αρχές όσο και το ποίμνιο της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων