08/11/2023 08/11/2023 Σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, μια σημαντική συνάντηση εκτυλίχθηκε στην κατοικία του Μητροπολίτη Aξώμης, στην περιοχή Sidist Kilo της Αδδίς Αμπάμπα. Ο Δρ. Mohamed Omar Gad, Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αιθιοπία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ένωση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, εμβάθυναν στις βαθιές ιστορικές σχέσεις μεταξύ...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 19:59

Στον Μητροπολίτη Αξώμης ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Αξώμης ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αιθιοπία

Σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, μια σημαντική συνάντηση εκτυλίχθηκε στην κατοικία του Μητροπολίτη Aξώμης, στην περιοχή Sidist Kilo της Αδδίς Αμπάμπα. Ο Δρ. Mohamed Omar Gad, Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αιθιοπία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ένωση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, εμβάθυναν στις βαθιές ιστορικές σχέσεις μεταξύ του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Αιγύπτου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον Πρέσβυ κ. Mohamed Omar Gad θερμούς χαιρετισμούς και ευχές από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Επίσης, εκ μέρους του Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi για την υποστήριξη του Πατριαρχείου σε όλη την Αφρική καθώς και για το οικόπεδο των 6.000 τ.μ. στη νέα πρωτεύουσα του Καΐρου, το οποίο προσέφερε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμβολίζοντας τους βαθείς διμερείς ιστορικούς δεσμούς.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ενημέρωση από τον κ. Γεώργιο Κωνσταντίν, Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης. Συμφωνήθηκε η έναρξη των απαραίτητων ενεργειών για την εξασφάλιση της ένταξης στην Αφρικανική Ένωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του εκπροσώπου αυτού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της επιρροής του Πατριαρχείου σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Ο κ. Κωνσταντίν συνέχισε τονίζοντας την εκτεταμένη παρουσία και τις ποικίλες δραστηριότητες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όχι μόνο στην Αιθιοπία αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική, τα έργα του Πατριαρχείου στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη και στις πρωτοβουλίες κοινωνικής πρόνοιας προς όλους τους Αφρικανούς, με θετικό αντίκτυπο σε αμέτρητες ζωές.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβυς έθιξε τους διαρκείς ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανανεωμένη δέσμευση και από τις δύο πλευρές, για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη γεφύρωση των πολιτισμών και στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων