04/04/2022 04/04/2022 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, υποδέχθηκε τον αναπληρωτή Πρέσβη της Γεωργίας στο Κάιρο κ. Mikheil Tigishvili, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Πρέσβης, αναφερόμενος στην αντικανονική εισπήδηση εκ μέρους...
04 Απριλίου, 2022 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 15:39

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Αναπ. Πρέσβης της Γεωργίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Αναπ. Πρέσβης της Γεωργίας

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, υποδέχθηκε τον αναπληρωτή Πρέσβη της Γεωργίας στο Κάιρο κ. Mikheil Tigishvili, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Πρέσβης, αναφερόμενος στην αντικανονική εισπήδηση εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρωσίας στην Αφρική, εξέφρασε την συμπαράσταση του προς το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, δηλώνοντας μάλιστα την αμέριστη υποστήριξη, τόσο της Πρεσβείας, όσο και του Πατριάρχου Γεωργίας κ.κ. Ηλιού, προς την διασφάλιση των δικαίων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα ζητήματα του Πατριαρχείου, καθώς και για την πλήρη κατανόηση του για τη σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς και η Εκκλησία της Γεωργίας, έχει υποστεί αντικανονικές ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν.

Εκφράζοντας τέλος την δυσαρέσκεια τους αμφότερες οι δυο πλευρές για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και με την ευχή να δοθεί σύντομα ένα τέλος, ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων