17/05/2021 18/05/2021 Την Έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο Εξοχ. κ. Jonathan Cohen. Ο Πρέσβης κ. Cohen έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συζήτηση μεταξύ άλλων και για τον ρόλο και το...
17 Μαΐου, 2021 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 3:03

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο

Την Έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο Εξοχ. κ. Jonathan Cohen.

Ο Πρέσβης κ. Cohen έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συζήτηση μεταξύ άλλων και για τον ρόλο και το έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο.

Ο κ. Cohen με έκδηλο τον θαυμασμό του συνεχάρη τον Μακαριώτατο για το έργο και τη διακονία του στην Ήπειρο του μέλλοντος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημερώνοντας τον Πρέσβη, εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του πρός την Αιγυπτιακή ηγεσία και κυρίως προς τον Πρόεδρο κ. Abdel Fattah al-Sisi, για την διευκόλυνση και βοήθεια που παρέχει, για να μπορεί να επιτελεί το Πατριαρχείο απρόσκοπα την Ιεραποστολή του.

Ακολούθως, ο Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχείου, όπου έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον πλούτο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

Στη συνάντηση παρέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων