12/10/2021 12/10/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με γαλανόλευκες σημαίες υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Καμπάλα – Συγκίνηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιωνά Τη μεγάλη ιεραποστολική περιοδεία στα κράτη της Ουγκάντας και Τανζανίας ξεκίνησε από χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός από τον Τοποτηρητή...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 18:14

Στον τάφο του μακαριστού Ιωνά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στον τάφο του μακαριστού Ιωνά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με γαλανόλευκες σημαίες υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Καμπάλα – Συγκίνηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιωνά

Τη μεγάλη ιεραποστολική περιοδεία στα κράτη της Ουγκάντας και Τανζανίας ξεκίνησε από χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός από τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε Δοξολογία για την άφιξή του.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς από το πρωί στην περιοχή έβρεχε, πλήθος πιστών και κληρικών κατέκλεισαν το ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του πνευματικού τους πατέρα ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται και πάλι με το ευλογημένο λαό της Ουγκάντας.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μετέβη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά, του ανθρώπου που με το έργο του εμπλούτισε το έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στη χώρα, όπου τέλεσε τρισάγιο. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Μακαριώτατος, παρά τη σφοδρή βροχόπτωση, γονάτισε και ασπάστηκε τον τάφο του εκλιπόντος Ιεράρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων