21/09/2021 21/09/2021 Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη είχε χθες ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μητροπολίτης Ζάμπιας έθεσε στον κ. Κατσανιώτη το αίτημα της ελληνικής παροικίας της Ζάμπιας ως προς τη διευκόλυνση ανανέωσης των διαβατηρίων των μελών της. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:42

Στον Υφυπουργό Εξωτερικών ο Μητροπολίτης Ζάμπιας

Διαδώστε:
Στον Υφυπουργό Εξωτερικών ο Μητροπολίτης Ζάμπιας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη είχε χθες ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μητροπολίτης Ζάμπιας έθεσε στον κ. Κατσανιώτη το αίτημα της ελληνικής παροικίας της Ζάμπιας ως προς τη διευκόλυνση ανανέωσης των διαβατηρίων των μελών της.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, σέ συνεργασία και με το συναρμόδιο υπουργείο Δημόσιας τάξης.  Η λύση που σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών σχετίζεται άμεσα με την υπό σύσταση κινητή μονάδα λήψης και επεξεργασίας βιομετρικών στοιχείων, με στόχο την επιτόπια έκδοση διαβατηρίων στους απόδημους που ζουν σε μακρινές χώρες όπου δεν υπάρχουν ελληνικές πρεσβευτικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Καναδά με Υφ. Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων