03/02/2020 03/02/2020 Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πόλη της Τάντας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κ.κ. Θεόδωρος Β‘, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Παρίση Κανούτου...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 13:49

Συγκινημένος στον ερειπωμένο ναό του Αγ. Γεωργίου Κάρφ Ελ Ζαγιάτ

Διαδώστε:
Συγκινημένος στον ερειπωμένο ναό του Αγ. Γεωργίου Κάρφ Ελ Ζαγιάτ

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πόλη της Τάντας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κ.κ. Θεόδωρος Β‘, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Παρίση Κανούτου και του Συντονιστού Εκπαιδεύσεως Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημητρίου Γιαννικοπούλου επισκεύθηκε τον ερειπωμένο Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Κάρφ Ελ Ζαγιάτ.

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης

Εκεί τον υποδέχθησαν η κ. Δέσποινα τελευταία από τους Έλληνες της πόλεως και οι τοπικές αρχές. Ψάλλοντας με κατάνυξη το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου με πολύ συγκίνηση προσευχήθηκε για τους αειμνήστους Έλληνες κατοίκους της ενορίας.

Μέσα στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλει τον Ιερό Ναό υπάρχει και το κτίριο του Ελληνικού Σχολείου. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος συνομίλησε με τις τοπικές αρχές για την γενική ανακαίνιση του Ιερού Ναού.

Μέτα την ολοκλήρωση των εργασιών του μεγάλου έργου της εκ βάθρων ανακαινίσεως του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ, που οδεύουν στο τέλος τους, συν Θεώ θα ενεργήσει τα δέοντα για αυτό το νέο έργο. Ιερός πόθος του είναι να τελεσθεί και πάλι η Θεία Λειτουργία και σ’ αυτό το κατεστραμμένο Ιερό Θυσιαστήριο. Η πεσμένη καμπάνα του, τοποθετημένη στην θέση της, να καλέσει με τον γλυκό της ήχο τους απανταχού της γης ευρισκομένους απόδημους Έλληνες στην όμορφη πόλη τους που γεννήθηκαν, στον ιερό χώρο που έγιναν χριστιανοί ορθόδοξοι και έμαθαν τα ελληνικά γράμματα.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων