15/08/2019 15/08/2019 Δέος και κατάνυξη σήμερα, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά την εκ βάθρων αποκατάστασή του που έγινε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελληνικής...
15 Αυγούστου, 2019 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 13:37

Ιστορικές στιγμές στο Κάιρο- Λειτούργησε ο Αγ. Κωνσταντίνος

Διαδώστε:
Ιστορικές στιγμές στο Κάιρο- Λειτούργησε ο Αγ. Κωνσταντίνος

Δέος και κατάνυξη σήμερα, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά την εκ βάθρων αποκατάστασή του που έγινε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, οι Καϊρινοί παρακολούθησαν με κατάνυξη την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο εφημέριος του ναού πατ. Στέφανος Σουλιμιώτης. Τους ύμνους έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου.
Στο μεταξύ, στην Ηλιούπολη ένα από τα κέντρα του Ελληνισμού του Καΐρου, όπου βρίσκονται τα Ελληνικά σχολεία, στον εμβληματικό ναό της Παναγίτσας, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας παραβρέθηκε ο Πρόξενος κ. Αχιλλέας Μπικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων