23/09/2021 23/09/2021 Με επιστολή Του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β ‘, εκφράζει τα συγχαρητήριά Του, επί τη ευκαιρία των πρόσφατων επιτυχιών των Ελλήνων Αθλητών Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή και δηλώνει πως η ζώσα εκκλησία ενώπιον της σύγχρονης πραγματικότητας, παρακολουθεί και στηρίζει με τον πνευματικό της λόγο και τον αγαπητικό της ρόλο, όλες...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 19:02

Συγχαρητήρια και ευλογία σε Αντετοκούνμπο και Καραλή

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια και ευλογία σε Αντετοκούνμπο και Καραλή

Με επιστολή Του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β ‘, εκφράζει τα συγχαρητήριά Του, επί τη ευκαιρία των πρόσφατων επιτυχιών των Ελλήνων Αθλητών Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή και δηλώνει πως η ζώσα εκκλησία ενώπιον της σύγχρονης πραγματικότητας, παρακολουθεί και στηρίζει με τον πνευματικό της λόγο και τον αγαπητικό της ρόλο, όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ιδιαίτερα τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα που αναδεικνύεται μέσα από αυτόν.

Ο αθλητισμός υπήρξε ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης πολιτισμών και νοοτροπιών.

Οι αγώνες αυτών των παιδιών, στέλνουν ένα πολυσήμαντο μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα.

 

 

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τους
κ. Γιάννη Αντετοκούνμπο,
Πρωταθλητή (National Basketball Association) και

κ. ΕμμανουήλΚαραλή,
Πρωταθλητή Στίβου

Παιδιά μου,

Με μεγάλη χαρά επικοινωνώ μαζί σας από την ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας, για να σας συγχαρώ για τις πρόσφατες επιτυχίες σας και για να εκφράσω εκ μέρους σύσσωμης της ορθόδοξης εκκλησίας της Αφρικής τα θερμά συγχαρητήρια για όσα έχετε πετύχει μέχρι σήμερα στην αθλητική σας πορεία.

Είμαστε και εμείς περήφανοι για σας, γιατί στην καρδιά σας χτυπά ο δυνατός παλμός της καρδιάς του λιονταριού της Αφρικής,  αλλά και ο παλμός των αθλητών της Αρχαίας Ελλάδας και των εμπνευστών των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Είστε οι κατεξοχήν πρεσβευτές του «ευ αγωνίζεσθαι» και του αθλητικού ιδεώδους.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προσπαθεί μέσα από τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές του, ιδιαίτερα στις αθλητικές ακαδημίες του, να μεταδώσει το ίδιο πνεύμα σε όλα τα παιδιά της Αφρικής.

Σας ευλογώ και σας χαιρετώ από την Καθέδρα του Αγίου Μάρκου και σας εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί, να σας προστατεύει και να σας χαρίζει πάντοτε επιτυχίες και όλοι μαζί ευχόμαστε «Citius, Altius, Fortius» – πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – (Πιέρ ντε Κουμπερντέν).

† Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β
Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων