20/11/2020 20/11/2020 Τα θερμά συλλυπητήρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, εκφράζει με επιστολή Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Μάλιστα, στην επιστολή χαρακτηρίζει τον κυρό Ειρηναίο ως μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, έναν αξιόλογο εκκλησιαστικό ηγέτη, που άφησε μνήμη λαμπρού εκκλησιαστικού ανδρός.  Διαβάστε ολόκληρη η επιστολή:...
20 Νοεμβρίου, 2020 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 18:24

Συλλυπητήρια Πατριάρχου Αλεξανδρείας για την εκδημία του μακαριστού Σερβίας

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχου Αλεξανδρείας για την εκδημία του μακαριστού Σερβίας

Τα θερμά συλλυπητήρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, εκφράζει με επιστολή Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Μάλιστα, στην επιστολή χαρακτηρίζει τον κυρό Ειρηναίο ως μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, έναν αξιόλογο εκκλησιαστικό ηγέτη, που άφησε μνήμη λαμπρού εκκλησιαστικού ανδρός. 

Διαβάστε ολόκληρη η επιστολή:

«Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Δαμπροβοσνίας
κύριον Χρυσόστομον
Τοποτηρητήν τοῦ Πατριαρχείου Σερβίας
Εἰς Βελιγράδιον

Βαθύτατα συγκεκινημένοι και μετά πολλής θλίψεως επληροφορήθημεν την εκδημίαν του λίαν προσφιλούς Μακαριστού Πατριάρχου κυρού Ειρηναίου, διό σπεύδομεν από της καθέδρας ημών να ενώσωμεν μεθ’ υμών και μετά του ευσεβούς ποιμνίου του Πατριαρχείου Σερβίας τας προσευχάς και δεήσεις ημών υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπήρξεν σπουδαία πνευματική προσωπικότης, αξιόλογος χαρισματικός Εκκλησιαστικός ηγέτης.
Αφήκεν μνήμην λαμπρού εκκλησιαστικού ανδρός και Πατριάρχου. Ο Θεός της αγάπης να κατατάξει την ψυχήν αυτού εν σκηναίς αγίων και χώρα ζώντων.
Ευχόμεθα η αδελφή Εκκλησία της Σερβίας να αναδείξει άξιον διάδοχον αυτού.

ἀγαπητὸς ἐν Χριστῷ ἀδελφὸς

† Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β΄
Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς

Ἐν τῇ Μεγάλῃ Πόλει τῆς Ἀλεξανδρείας
τῇ 20ῃ Νοεμβρίου 2020»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων