03/04/2024 03/04/2024 Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, στις 2 Απριλίου 2024, συνήλθαν σε κοινή συνάντηση στην Ντοντόμα, διοικητική πρωτεύουσα, οι Αρχιερείς της Τανζανία , υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως και την συμμετοχή των δύο Θεοφ. Επισκόπων της Τανζανίας, Αρούσας κ. Αγαθονίκου και Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου. Στη σύσκεψη που...
03 Απριλίου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 13:26

Σύναξη Αρχιερέων Τανζανίας με αίτημα προς το κράτος για αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Σύναξη Αρχιερέων Τανζανίας με αίτημα προς το κράτος για αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, στις 2 Απριλίου 2024, συνήλθαν σε κοινή συνάντηση στην Ντοντόμα, διοικητική πρωτεύουσα, οι Αρχιερείς της Τανζανία , υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως και την συμμετοχή των δύο Θεοφ. Επισκόπων της Τανζανίας, Αρούσας κ. Αγαθονίκου και Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου.

Στη σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν και Αιδ. πρεσβύτεροι π. Κλεόπας Bachuba, π. Αναστάσιος Kiyonga, π. Θεόδωρος Kayungi από τις τρεις Επισκοπές και οι δικηγόροι Johana Mantyre και Lilian Jembris.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αίτηση προς το Κράτος της Τανζανίας για αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με την ονομασία Orthodox Church in Tanzania. Υπάρχουν βέβαια παλαιότερες αναγνωρίσεις το 1954 και το 1980, όταν υπήρχε μόνο η Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως στο Νταρ Εσ Σαλάμ. Η νέα αναγνώριση που ζητήθηκε είναι η σημερινή κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τανζανίας με μία Μητρόπολη και δύο Επισκοπές, αλλά και με την δυνατότητα δημιουργίας νέων Επισκοπών.

Η κάθε μία Επισκοπή ξεχωριστά έχει αναγνώριση από το κράτος της Τανζανίας. Τώρα όμως ενωμένοι και οι τρεις Αρχιερείς, που ειναι κάτω από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ζητούν την αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να παρουσιάζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία ενωμένη με μια φωνή, παρουσία και δράση μέσα στην επικράτεια της Τανζανίας. Ήδη έχει εγκριθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το καταστατικό, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση.

Συζητήθηκε η καλλίτερη επικοινωνία των τριών Αρχιερέων της Τανζανίας και συνεργασία και σύμπνοια. Έγιναν διάφορες προτάσεις, που θα καλλιεργηθούν στο μέλλον.

Επίσης οι Αρχιερείς της Τανζανίας έκαναν μία ανασκόπηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσικής Εξαρχείας στις Επισκοπές και την πρόσφατη επίσκεψη του καθηρημένου πρώην Ρώσου Επισκόπου Κωνσταντίνου.

«Η ενότητα της πίστεως και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος_», με τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη που επικράτησαν κατά την συνάντηση, δημιουργούν τις καλλίτερες προϋποθέσεις για την καλλίτερη πορεία και παρουσία της Ορθοδοξίας στην μεγάλη, φιλόξενη και πανέμορφη χώρα της Τανζανίας.

Για την όλη πορεία ενημερώθηκε ο Πατριάρχης, είναι εγγύηση για την περαιτέρω πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας στην Τανζανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων