22/06/2022 22/06/2022 Τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, κ. Δημόκριτο Ζερβάκη, επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, συνοδευόμενος από τον εν Κύπρω Πατριαρχικό Έξαρχο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ενημέρωση περί το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ως και η πρόσφατη...
22 Ιουνίου, 2022 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 8:16

Συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο

Τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, κ. Δημόκριτο Ζερβάκη, επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, συνοδευόμενος από τον εν Κύπρω Πατριαρχικό Έξαρχο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ενημέρωση περί το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ως και η πρόσφατη παραχώρηση γης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αλ Σίσι, στην νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Ο κ. Αρχηγός, πριν την αναχώρηση του Πατριάρχου, προσέφερε στον Μακαριώτατο τιμητική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται η κοινή γενέτειρά τους Κρήτη.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στην πόλη της Λάρνακος, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, με τον οποίο αποφάσισαν την άπαξ του μηνός τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην αγγλική στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάρνακος για τις πνευματικές ανάγκες του εκ της Νοτίου Αφρικής προερχομένου αγγλοφώνου εκκλησιάσματος, ως και την συστηματική συνδρομή του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική υπό τον συντονισμό και την ευθύνη του Πρωτοσυγκέλλου της ΙΜ Κιτίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π.Στυλιανού Στυλιανού.

Τέλος, την 21η Ιουνίου ο Μακαριώτατος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, Πρέσβυ της Ελλάδος στην Κύπρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων