15/04/2022 15/04/2022 Την παλαιά του Μητρόπολη στην Μουάνζα επισκέφθηκε χθες, 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος. Εκεί συναντήθηκαν με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο, ο  οποίος τον καλωσόρισε στα “παλιά του λημέρια”, τον ευχαρίστησε για το έργο του επί 25ετία, αλλά και για την παρουσία του στην ενθρόνιση, κατ’ εντόλην του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας....
15 Απριλίου, 2022 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 - 11:33

Συνάντηση Επισκόπων και αγιασμός για Ιεραποστολικό έργο στη Γκέιτα

Διαδώστε:
Συνάντηση Επισκόπων και αγιασμός για Ιεραποστολικό έργο στη Γκέιτα

Την παλαιά του Μητρόπολη στην Μουάνζα επισκέφθηκε χθες, 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος. Εκεί συναντήθηκαν με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο, ο  οποίος τον καλωσόρισε στα “παλιά του λημέρια”, τον ευχαρίστησε για το έργο του επί 25ετία, αλλά και για την παρουσία του στην ενθρόνιση, κατ’ εντόλην του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού μοιράσθηκαν τις αγωνίες, τους αγώνες τους για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και τις Αρχιερατικές τους ευθύνες.

Επανεκκίνηση της Ορθοδοξίας εκεί που ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια

Την ίδια μέρα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Ιεραποστολικού-Κατασκηνωτικού Κέντρου στον χώρο του Ναού της Αγίας Ευφημίας Κασαμούας Γκέιτας, μιας και υπογράφηκε προχθές -με χαρά και συγκίνηση- η συμφωνία με τον εργολάβο για την ανέγερσή του.

Το Κέντρο θα περιλαμβάνει κοιτώνες, τραπεζαρία, ιατρείο, επισκοπείο, χώρους άθλησης κ.α.

Θα έχει την δυνατότητα -κυρίως- φιλοξενίας παιδιών, νέων, αλλά και ποικίλων ιεραποστολικών δραστηριοτήτων κάτω από την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε την Αγία για την “επίσκεψη” της, με την παράκληση να κάνει και “επίβλεψη”, για να πάνε οι εργασίες καλά και… καλύτερα απ’ ότι μπορούμε και ξέρουμε εμείς (οι άνθρωποι).

Επίσης, έγραψε:

«Την ευχαριστούμε για τους δωρητές και για όσα έκανε και δεν τα ξέρουμε ακόμη. Δεν μας πειράζει.
Εκείνη ας κάνει και ας μην ξέρουμε εμείς!
Ευχαριστούμε εκείνους που δώρησαν.
Ευχαριστούμε εκείνους που προσευχήθηκαν.
Ευχαριστούμε εκείνους που θα βάλει η Αγία να νοιαστούν και για να μη “ελαττωθούμε” “αγαθού”.

Πριν 60 χρόνια εδώ (1962) ξεκινούσε η Ορθοδοξία. Εδώ τώρα ύστερα από 60 χρόνια γίνεται η επανεκκίνηση της ευθυμίας με την χάρη της Μεγαλομάρτυρός μας, που την φιλοξενούμε και στην Αφρική!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων