31/10/2023 31/10/2023 Συνάντηση Ορθοδόξων Μητέρων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και έψαλλε μελωδικότατα η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ιερατικής Σχολής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡ ΚΟΣ. Ομιλητής στη συνάντηση των μητέρων ήταν ο Θεοφ....
31 Οκτωβρίου, 2023 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 13:18

Συνάντηση μητέρων στη Μπουκόμπα

Διαδώστε:
Συνάντηση μητέρων στη Μπουκόμπα

Συνάντηση Ορθοδόξων Μητέρων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και έψαλλε μελωδικότατα η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ιερατικής Σχολής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡ ΚΟΣ.

Ομιλητής στη συνάντηση των μητέρων ήταν ο Θεοφ. Επίσκοπος με θέμα: “ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. Με βάση την Β΄ Καθολική Επιστολή του Ιωάννου η αγάπη συνυπάρχει με την αλήθεια. “Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς αλήθεια, ούτε αλήθεια χωρίς αγάπη. Δεν είναι πραγματικές ούτε η αλήθεια, ούτε η αγάπη. Αγάπη και αλήθεια πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα. Εκφράζουν όχι μόνο την αγάπη, αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα που έχει ο ένας εναντίον του άλλου, αλλιώς δεν υπάρχει αληθινή αγάπη. Αγάπη και αλήθεια πρέπει να υπάρχει και στις σχέσεις γονέων και παιδιών. Η αγάπη είναι αληθινή, όταν οι σύζυγοι έχουν την ίδια πίστη. Όταν είναι και οι δυο Ορθόδοξοι.”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα των μικτών γάμων, καθώς και την προτίμηση των ορθοδόξων κοριτσιών να παντρεύονται με πλούσιους Μουσουλμάνους.

Ακολούθησε συζήτηση και αποφασίσθηκε να λειτουργήσουν κατασκηνώσεις για τις Ορθόδοξες μητέρες στο Κασίκιζι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων