31/05/2023 31/05/2023 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συναντήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, στην Βουλή των Αντιπροσώπων, παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου. Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, εξέφρασε την βαθιά εκτίμηση του, για το έργο...
31 Μαΐου, 2023 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 21:25

Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπι με τον Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπι με τον Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συναντήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, στην Βουλή των Αντιπροσώπων, παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου.

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, εξέφρασε την βαθιά εκτίμηση του, για το έργο που επιτελεί από ιδρύσεως της το 1958, η Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι, καθώς και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος, ακολουθώντας τα βήματα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις της ιεραποστολής, τόσο σε επίπεδο φιλανθρωπίας, με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όσο και στην παροχή δωρεάν παιδείας και τεχνικής κατάρτισης.

Αναφέρθηκε ακόμα στον υπό ανέγερση Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κένυα, οι εργασίες στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Λεωνίδου σημείωσε ότι η ανέγερση του ναού, αποτελεί ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία και συμβολή, τόσο του Μητροπολίτη κ. Μακαρίου όσο και των Ορθόδοξων Χριστιανών στην περιοχή.

Εξέφρασε δε την βούληση και την ετοιμότητα όλων των Βουλευτών/Μελών της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, να συνδράμουν με όποιο τρόπο είναι δυνατό, προς ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στην Κένυα.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση του Ναού, θα προτείνει την συμπερίληψη στο πρόγραμμα της ΔΣΟ και της Κένυας, ώστε η Οργάνωση να επισκεφθεί την περιοχή και συμβάλει εμπράκτως στην προσπάθεια που για ενίσχυση του σπουδαίου εκπαιδευτικού, ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπι με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων