10/08/2021 10/08/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στην Αθήνα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα νεότερα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας, καθώς και για...
10 Αυγούστου, 2021 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2021 - 17:13

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δέχθηκε τον Μητροπολίτη Ζάμπιας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δέχθηκε τον Μητροπολίτη Ζάμπιας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στην Αθήνα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα νεότερα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας, καθώς και για επείγουσες υποθέσεις της Επισκοπής Μοζαμβίκης, της οποίας ο Σεβασμιώτατος είναι τοποτηρητής.

 

 

Τις θερμές ευχαριστίες στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμηματος covid του Νοσοκομείου «Σωτηρία» για την περίθαλψη και τη φροντίδα που του πρόσφεραν για δεκαοκτώ ημέρες και στη συνέχεια για την post covid θεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, εκφράζει ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Κατα την εξοδο του απο το Νοσοκομείο, ο Σεβασμιωτατος, βαθια συγκινημενος, δηλωσε:

«Με τη βοήθεια του Θεού και τη μεγάλη συμβολή των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού πηρα εξιτήριο από το θεραπευτήριο Σωτηρία όπου νοσηλευόμουν με Covid 19.Στη συνεχεια εισήχθην στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για το σύνδρομο post-Covid Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς και δημόσια τους γιατρούς , τους ειδικευόμενους καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Θα ήθελα επίσης να ευχαριστώ τους αδελφούς Αρχιερείς και κληρικούς ολες και ολους όσοι στάθηκαν με τις προσευχές τους και με τα μηνύματά τους δίπλα μου στην σαρανταημερη περιπετεια μου αυτη . Ήταν βάλσαμο για τις πολύ δύσκολες ώρες που πέρασα.Σας παρακαλώ θερμά όλους να τηρείτε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών Αυτό Περιοριστείτε, πειθαρχηστε και προστατεύστε, με τη στάση σας και με τη συμπεριφορά σας, την υγεία και τη ζωή τη δική σας και των αγαπημένων σας. Εύχομαι διάπυρα να βοηθήσει ο¨ Θεός να περάσει η πανδημία αυτή και να έρθει ειρήνη και υγεία στον κόσμο.»

Ο Σεβασμιώτατος ελαβε εξιτήριο και με την συνοδεία της Προξένου της Δημοκρατίας της Ζάμπια στην Ελλάδα κ Rose Chizi, εξήλθε του ιδρύματος .

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων