25/05/2022 25/05/2022 Επίσημο γεύμα παρέθεσε χθες, Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, στο Καΐρο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προς τιμήν του Εξοχ. Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. ‘Ομηρος Μαυρομάτης, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεως αυτού στην Αίγυπτο. Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον κ....
25 Μαΐου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 16:54

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

Επίσημο γεύμα παρέθεσε χθες, Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, στο Καΐρο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προς τιμήν του Εξοχ. Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. ‘Ομηρος Μαυρομάτης, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεως αυτού στην Αίγυπτο.

Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον κ. Υπουργό, στην οποία συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στα νέα δεδομένα της ενεργειακής πολιτικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακόμη, ο Μακ.Πατριάρχης παρουσίασε στον κ.Υπουργό τις δράσεις του Πατριαρχείου σε όλα τα κράτη της Αφρικής, την καθοριστική συμβολή των Κυπρίων αδελφών της διασποράς σε αυτές, καθώς και την ποιμαντική μέριμνα των Ιεραρχών του Θρόνου προς τις Κυπριακές κοινότητες.

Τέλος, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ως και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο, για την διαρκή και ολόθυμη στήριξη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και εθνικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Εξοχ. κ.Κασουλίδης τόνισε την αδιάπτωτη συναντίληψη και συναρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην θυσιαστική διακονία του εμπερίστατου αφρικανού συνανθρώπου από την Δευτερόθρονη Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι στο επίσημο δείπνο παρέστησαν ο Εξοχ. Υφυπουργός Ευρώπαικών Υποθέσεων της Αιγύπτου κ.Ihab Taalat Nasr, ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ελλάδος κ.Νικόλαος Γαριλίδης, ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ε.Ε στην Αίγυπτο κ.Christian Berger, κ.α επίσημοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων