14/04/2019 14/04/2019 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, την Παρασκευή 12 Απριλίου, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’. Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την Αθήνα για σειρά συναντήσεων συνεργασίας που αφορούν ιδιαίτερα το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην ήπειρο του μέλλοντος – κατά την Πατριαρχική έκφραση. Κατά την συνεργασία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν...
14 Απριλίου, 2019 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2019 - 12:01

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρη με Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β

Διαδώστε:
Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρη με Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, την Παρασκευή 12 Απριλίου, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την Αθήνα για σειρά συναντήσεων συνεργασίας που αφορούν ιδιαίτερα το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην ήπειρο του μέλλοντος – κατά την Πατριαρχική έκφραση. Κατά την συνεργασία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την δράση των ιεραποστολικών Μητροπόλεων στην Αφρική με εστίαση στο πεδίο της παιδείας και της υγείας. Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στον προγραμματισμό του Πατριαρχείου για τον ανακαινισμό του μνημειακού κτιριακού συγκροτήματος Αβέρωφ στην Αλεξάνδρεια για τις ανάγκες Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου όλης της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής δράσης του Πατριαρχείου στην Αφρική.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη για την τιμητική πρόσκληση του, για επίσκεψη σε κρίσιμα σημεία έντασης του Ιεραποστολικού έργου και ταυτόχρονης συνεργασίας με τις Κυβερνήσεις των αντιστοίχων Αφρικανικών κρατών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων