08/10/2019 08/10/2019 Συνεχίζεται σήμερα 8 Οκτωβρίου για δεύτερη ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Αλεξανδρινού Θρόνου. Η σύνοδος συνήλθε από χθες , κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και φέτος πραγματοποιείται με την ιδιαίτερη ευλογία της συμπλήρωσης 15 ετών από της αναρρήσεως στον Αποστολικό Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου του...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 8:06

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Αλεξανδρινού Θρόνου

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Αλεξανδρινού Θρόνου

Συνεχίζεται σήμερα 8 Οκτωβρίου για δεύτερη ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Αλεξανδρινού Θρόνου.
Η σύνοδος συνήλθε από χθες , κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και φέτος πραγματοποιείται με την ιδιαίτερη ευλογία της συμπλήρωσης 15 ετών από της αναρρήσεως στον Αποστολικό Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Χθες, μετά την πρωινή Ιερά Ακολουθία του Όρθρου στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, υπό την Προεδρία της Α. Θ. Μακαριότητος, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.


Γενομένης μικράς δεήσεως, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προσφώνησε τα μέλη των Ιεροσυνοδικών Αρχιερέων και όλως ιδιαιτέρως καλοσώρισε αυτούς που για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στο Ιερό Σώμα.
Εκ μέρους συμπάσης της Ιεραρχίας, επηκολούθησε αντιφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο οποίος εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο τις θερμότατες ευχές του Ιερού Σώματος για την ευλογημένη αυτή επέτειο.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης με εμπνευσμένο λόγο παρουσίασε στο Ιερό Σώμα τα πεπεραγμένα της χρονικής περιόδου 2018-2019 έως της σήμερον, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ατέρμονες πορείες αγάπης που πραγματοποίησε κατά το διαρρεύσαν έτος στα μήκη και πλάτη της Αφρικανικής γης, προκειμένου να στηρίξει το Ορθόδοξο ποίμνιο.

Στη συνέχεια, ο λόγος εδόθη στον πρώτο Εισηγητή, Σεβασμ. Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Κανονισμοί του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Προτάσεις».

Επακολούθησε συζήτηση επί της εισηγήσεως, μετά την οποία παρουσιάσθηκε η επομένη εισήγηση από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ με θέμα: «Προτεινόμενες θέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικώς με επίκαιρα θέματα οικολογίας».
Μετά την συζήτηση επί του ανωτέρω θέματος, έληξε η πρωινή Συνεδρία, ενώ διενεμήθη υπό του Μακαριωτάτου σε όλα τα Μέλη της Ιεραρχίας επετειακό αναμνηστικό δώρο.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Ιερά Σύνοδος συνέχισε τις εργασίες της. Κατά την απογευματινή αυτή συνεδρία έγινε ανάγνωση των εκθέσεων πεπραγμένων των Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών του Θρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων