28/12/2022 28/12/2022 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β´, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ  το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μίλησε για τα συναίσθηματά του μόλις ανέλαβε το θρόνο του Αποστόλου Μάρκου. Βέρος Κρητικός μίλησε  για τη ζωή του στην Κρήτη την οποία επισκέπτεται συχνά. Αναφέρθηκε στο έργο...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 10:36

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Πατριάρχη Θεόδωρου στην ΕΡΤ (VIDEO)

Διαδώστε:
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Πατριάρχη Θεόδωρου στην ΕΡΤ (VIDEO)

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β´, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ  το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μίλησε για τα συναίσθηματά του μόλις ανέλαβε το θρόνο του Αποστόλου Μάρκου.

Βέρος Κρητικός μίλησε  για τη ζωή του στην Κρήτη την οποία επισκέπτεται συχνά. Αναφέρθηκε στο έργο του στην Οδησσό αλλά και το ευρύ ιεραποστολικό του έργο στην Αφρική. Αναφέρθηκε στον αγώνα του για την εξασφάλιση αγαθών στην Αφρική, όπως το νερό, τα οποία στη Δύση θεωρούνται αυτονόητα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Έλληνες της Αιγύπτου.

Στην ίδια συνέντευξη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε για την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αναφέρθηκε στην απόφαση διακοπής της μνημόνευσης του Πατριάρχη Μόσχας κ.  Κυρίλλου η οποία ήταν αποτέλεσμα από την εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στα γεωγραφικά όρια του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων