22/09/2022 22/09/2022 Την κατήχηση προκειμένου να εκπαιδεύσει σωστά τα στελέχη που θα κληθούν να συνεχίσουν το έργο στην ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζει η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κατηχητών της Αρχιερατικής περιφέρειας Γκέιτα με θέμα: «Πώς γίνεται η αύξηση στην Εκκλησία;». Με βάση την «Παραβολή του σπορέα» από τον Ευαγγελιστή...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 9:13

Συνεχίζεται το κατηχητικό έργο στην ιεραποστολή της Αφρικής

Διαδώστε:
Συνεχίζεται το κατηχητικό έργο στην ιεραποστολή της Αφρικής

Την κατήχηση προκειμένου να εκπαιδεύσει σωστά τα στελέχη που θα κληθούν να συνεχίσουν το έργο στην ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζει η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κατηχητών της Αρχιερατικής περιφέρειας Γκέιτα με θέμα: «Πώς γίνεται η αύξηση στην Εκκλησία;».

Με βάση την «Παραβολή του σπορέα» από τον Ευαγγελιστή Μάρκο (4,1-9), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας, κ. Χρυσόστομος, επεσήμανε τα εξής βασικά σημεία:

1. Ο Κύριος αυξάνει την Εκκλησία.

2. Εμείς είμαστε συνεργοί του Μεγάλου Γεωργού. Είμαστε σποριάδες και θεριστές. Η αύξηση ανήκει Σε ‘κείνον.

3. Η αύξηση γίνεται μόνη της (Μάρκ. 4, 28). Εργαζόμαστε με χαρά και όχι με πίεση. Αυτός που έχει άγχος έχει βάλει τετράφωνους τροχούς.

4. Εμείς βγάζουμε τα εμπόδια για την αύξηση. Συμφέροντα, σκάνδαλα, διχόνοιες, εγωισμοί, επίδειξη…

5. Πιστότητα δηλ. δυνατή πίστη και σταθερότητα.

6.Καρποφορία δηλ. ποιότητα και ποσότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων