02/08/2019 02/08/2019 Η σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο υπό τον τίτλο “Τα γαλόνια της Ορθοδοξίας”, το οποίο έχει επακριβώς ως εξής: “Όταν κάνουμε λόγο περί γαλονιών της Ορθοδοξίας, δε μιλάμε για παράσημα τιμής ή διακριτικά υπεροχής και ανωτερότητας παρά για πράξεις ταπεινές που αναβλύζουν ζωή. Τα γαλόνια...
02 Αυγούστου, 2019 - 19:02

Τα “γαλόνια” της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Τα “γαλόνια” της Ορθοδοξίας

Η σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο υπό τον τίτλο “Τα γαλόνια της Ορθοδοξίας”, το οποίο έχει επακριβώς ως εξής:

“Όταν κάνουμε λόγο περί γαλονιών της Ορθοδοξίας, δε μιλάμε για παράσημα τιμής ή διακριτικά υπεροχής και ανωτερότητας παρά για πράξεις ταπεινές που αναβλύζουν ζωή.

Τα γαλόνια της Ορθοδοξίας είναι η μονάδα μέτρησης της Αγάπης στην άνυδρη Νότιο Μαδαγασκάρη, είναι το νερό που η δική σας αγάπη προσφέρει μέσω της υδροφόρας της Ιεράς Επισκοπής μας στα πιο δύσβατα χωριά, εκεί όπου το ημερομίσθιο μετά βίας εξασφαλίζει ένα λίτρο νερό.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πράξη μας αυτή είναι όντως ορθή και ορθόδοξη. Το μαρτυρούν οι πειρασμοί, οι συνεχείς μηχανολογικές βλάβες, τα τρύπια λάστιχα από τους άγριους χωματόδρομους, τα κουρασμένα σώματα των εργατών και η υπομονή που δείχνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι αναμένουν το νερό στις 2 το μεσημέρι και το λαμβάνουν στις 10 το βράδυ.

Πάντοτε, όμως, χαμογελαστοί, πάντοτε σίγουροι ότι θα έρθουμε. Και είναι τότε που η άφιξη μας συνδυάζεται με χαρά, την εκτόνωση της αγωνίας, το παιχνίδι με τα χαρούμενα παιδιά που για μια ακόμα μέρα εξασφάλισαν την κούπα νερό που τους αναλογεί”.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων