16/10/2020 16/10/2020 Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης των χειρογράφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που πραγματοποιεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με τη στήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη από τη Λευκωσία. Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, παραλαμβάνοντας ο ίδιος δώδεκα ακόμη συντηρημένα χειρόγραφα του Πατριαρχείου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται λειτουργικά,...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2020 - 12:30

Τα ιστορικά χειρόγραφα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Τα ιστορικά χειρόγραφα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης των χειρογράφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που πραγματοποιεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με τη στήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη από τη Λευκωσία.

Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, παραλαμβάνοντας ο ίδιος δώδεκα ακόμη συντηρημένα χειρόγραφα του Πατριαρχείου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται λειτουργικά, μηνιαία, μουσικά, φιλοσοφικά και θεολογικά χειρόγραφα στην ελληνική και την αραβική γλώσσα.

Έτσι, μέχρι σήμερα, 87 είναι τα χειρόγραφα των οποίων ήδη έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση, από τα 500 χειρόγραφα και πλέον που διαθέτει η Βιβλιοθήκη του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά και όλους τους συντελεστές και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, που προσφέρουν με τον τρόπο τους στη διατήρηση ενός μεγάλου πολιτιστικού θησαυρού, μεταξύ των οποίων μελών της ομάδας εργασίας συμπεριλαμβάνονται Αιγύπτιοι ερευνητές και ο Μιχάλης Σολομωνίδης ως στέλεχος της Biblioteca Alexandrina.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων