23/12/2019 23/12/2019 Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στους μαθητές της Αμπετείου Σχολής Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που υπηρετεί την Αλεξανδρινή εκκλησία στο Κάιρο, είχε την χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής να του λένε τα κάλαντα.   Με δηλώσεις του μάλιστα στο...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:08

Τα κάλαντα της Αμπετείου στον Μητρ. Μέμφιδος

Διαδώστε:
Τα κάλαντα της Αμπετείου στον Μητρ. Μέμφιδος

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στους μαθητές της Αμπετείου Σχολής Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που υπηρετεί την Αλεξανδρινή εκκλησία στο Κάιρο, είχε την χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής να του λένε τα κάλαντα.

 

Με δηλώσεις του μάλιστα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε τη  χαρά του, που άκουσε ειδικά τα κυπριακά κάλαντα στη δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας τις ισχυρές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου, με δεδομένη την ύπαρξη της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Λευκωσία, υπό τον Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

Οι Αιγυπτιώτες μαθητές της Αμπετείου Σχολής επισκέφτηκαν και είπαν τα κάλαντα και στον Έλληνα Πρέσβη κ. Νίκο Γαριλίδη, τον Κύπριο ομόλογό του Όμηρο Μαυρομάτη, τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέα Μπική και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλο.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Ειρήνη Μαστοράκη, Μιχάλης Αγγελόπουλος και Νίκος Κάτσικας.

Πηγή: pyramisnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων